Blog

TAPAHTUMAT / Events

Ti 29.11. klo 17.30-19  Rovaniemen omaisryhmä @ Järjestötalo/kerhohuone, Kansankatu 8 (3. krs./3. floor). Onko läheiselläsi; puolisolla, lapsella, sukulaisella tai ystävällä ongelmia mielenterveyden kanssa? Tukea saat luottamuksellisesta omaisryhmästä! Seuraava kerta 29.11. (tapahtuma/event

BLOGI / Blog

LINKIT / links

#parisuhde #parisuhdeviikko #meillätoimii

Asiantuntijat antoivat vinkkejä asioista, joita ujuttamalla päivittäisiin rutiineihin parisuhteen laatu voi parantua.

Luovu tv:stä, mene nukkumaan kymmeneltä, treenaa aamulla, älä vastaa puhelimeen.

"Elämästäni on mennyt lähes 20 vuotta narsistin vähättelyn alla. Se oli jokapäiväistä kaltoinkohtelua, ivaa ja haukkumista. Olin aina se paha ja epäonnistunut. Jos jossain sitten onnistuinkin, sain kostoksi vielä ikävämpää kohtelua"

Päivittäinen seksi teki avioliitosta kyllä onnellisemman, mutta tärkein opetus oli toinen: Brittany Gibbons alkoi pitää omasta vartalostaan enemmän.

Miltä masennus tuntuu?

Hyysäävätkö vanhemmat nykyään enemmän pilttejään kuin parisuhdettaan? Pitäisikö vanhempien laittaa lapset menemään bussilla tai kävellen harrastuksiinsa sen sijaan, että kuskaisivat heitä? Ehkä pitäisi mennä sen sijaan puolison kanssa lenkille – tai vaikka sänkyyn?

Parisuhteen osapuolet, ovat ne sitten mies ja nainen, nainen ja nainen tai mies ja mies, toteuttavat suhteessa omaa, pääosin lapsuuden vuorovaikutusympäristössä muodostunutta kiintymyssuhdetyyliään. Siis sellaista toimintaa, jolla ollaan lapsuudenperheessä tultu rakastetuksi tai edes hyväksytyksi.

LAIHDUTUSKUURI, tipaton tammikuu ja vakaa päätös lisätä kuntoilua ovat perinteisiä tapoja aloittaa vuosi. Mutta entäpä jos panostaisi vaihteeksi henkiseen hyvinvointiin?

Monesti puhutaan, että motivaatio lopahtaa. Ajattelen, että tällaisessa tilanteessa muutostavoite ei ole sisäistynyt osaksi ihmisen laajempaa elämää ja merkityksiä. Seurauksena on pintapuolinen kuntokuuri, jonka jälkeen palataan vanhoille raiteille, Väitöskirjatutkija Anu Kangasniemi sanoo.

Suomalainen, numeroilla mitattava tehokkuusajattelu ei kestä kriittistä tarkastelua millään elämänalueella, sanoo professori Jaana Erkkilä Lapin yliopistosta. Hän muistuttaa, että luovuus ja aito tehokkuus tarvitsevat ympärilleen tyhjää tilaa.